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2016年1月29日 (金)

Specialty of "world heritage Nikko"! “Nikko-Nature made ice 4th generate Tokujiro” is a natural food that Japan is proud of.

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“Nikko-Nature made ice 4th generate Tokujiro” which is located in Nikko, the famous city knows for the world heritage.
 Their technique of making a clear ice has been told almost for a hundred years. This clear ice grows in the nature for food, mainly shaved-ice or cocktail. Although their core technique does not change for a long time, they are still making efforts to aim the better ice, in other words, stronger ice cube that is hard to melt. It is rather hard nowadays especially when the climate has been generally changing these years. Their “nature” technique is very simple and this is so-called the wisdom. It takes a whole year to make ice by using 4 seasons. Winter is the most important part because this is when they freeze the natural water. Massive ice cube will be covered by sawdust and wait until the summer. Why sawdust? Because it protects from melting. This is the “wisdom” that has been used for a hundred years. No electrics but natural refrigerator.  As it mentioned above, this natural ice is hard to melt. But believe it or not, once you put into your mouth, it melts in a second, just like a cotton candy. Recently they finished their first round of gathering the natural ice. This is how they pick up the ice cube. "Read More"   

四代目氷屋徳次郎 日光天然氷 from EDGE Inc. on Vimeo.

Please click the link here: Also please check their website as well on FB!   

世界遺産日光で、四代目徳次郎の「天然の氷」の採取が行われました!

「日光天然の氷 四代目徳次郎」の氷は、 100年前の製法を受け継いで作られる食用の天然の氷で、
世界で一番固くて、溶けにくい氷を目指しています。

製造方法は、日光の清らな水を、自然の寒さでゆっくりと凍らせ、
その氷を、電気を使わず、おが屑で氷を被い、
気化熱の作用で夏まで保存する究極のエコ製品です。

日本の夏のスイーツの女王であるかき氷や、
オンザロックに使用すれば最高に美味しい氷です。

先日、その「天然の氷」の第一回目の氷の採取が無事に終了しました。

では、その時の動画をご覧ください、、、

クリックすると、動画がご覧になれます。
天然の氷の製造風景は、
四代目徳次郎FBページをご覧ください!
:
今日の一言!
今回は、外国向けに投稿してみました~w
第二回目の切出しは、このところの寒波で、
1月末か2月初旬になるそうですよ!

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